Jonge Duivels winnen overtuigend met 5-0 van jong Wales

09-10-2020 21:52
2

Onze Jonge Duivels hebben zonder al te veel problemen hun taak volbracht tegen Wales U21. De partij tegen de jonge Britten werd simpel met 5-0 gewonnen.

Na de 0-5 winst van Duitsland tegen Moldavië was de opdracht voor onze jonge Duivels duidelijk: er moest gewonnen worden van Wales U21 om terug aan de leiding te komen in groep 9 van de kwalificatiecampagne. Dat moest dan wel gebeuren zonder sterkhouders Zinho Vanheusden en Sebastiaan Bornauw, die debuteerden voor de A-ploeg van de Rode Duivels.

Het spel ging aanvankelijk mooi op en neer, met kansen voor beide ploegen. Een kwartier voor tijd kreeg België een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen na een schitterende rush van Ahmed Touba. Hij werd foutief afgestopt, een penalty was het gevolg. Mike Trésor Ndashimiye werkte koel af: 1-0.

Vijf minuten later werd de wedstrijd al beslist door Albert Sambi Lokonga, die een vrije trap knap in doel kopte. Wedstrijd zo goed als voorbij, de leidersplek alweer in handen en dat na amper twintig minuten voetballen. In minuut 33 scoorde hij opnieuw, al leek de bal eerst niet in doel te belanden. Dat deed hij echter wel, maar de bal ging... door de netten. Het bleef uiteindelijk ook 0-3 tot de rust.

Ook na de pauze was het overwicht voor onze jonge Duivels, die geen enkel probleem kenden met Wales. De jonge Duivels controleerden, de jonkies uit Wales speelden geen kans bij elkaar. Een kwartier voor tijd diepte Jelle Bataille de score nog uit met de 4-0, even later werd het vanop de stip 5-0 dankzij Loïs Openda.

Onze beloften nemen daardoor de leidersplek weer over van Duitsland. Onze jonge Duivels hebben met nog twee partijen te gaan één punt voorsprong op Duitsland.