Vanaken krijgt kans om zich te bewijzen bij Rode Duivels: Dit is geen examen

Vanaken krijgt kans om zich te bewijzen bij Rode Duivels: "Dit is geen examen"

08-10-2020 20:31
26

Hans Vanaken krijgt donderdagavond tegen Ivoorkust een kans om zich te bewijzen vanaf de aftrap bij de Rode Duivels. Volgens velen is dit een groot examen voor de middenvelder van Club Brugge, maar analist Philippe Albert ziet dat anders.

De ex-Rode Duivel vindt de match de ideale gelegenheid om nieuwe jongens te laten proeven van het grote werk. "Het resultaat is dan ook van geen enkel belang", vertelde Albert aan Het Laatste Nieuws. "Halen ze een goed resultaat? Zoveel te beter, maar het zijn de wedstrijden tegen Engeland en IJsland die van belang zijn."

Wat verwacht Albert van de nieuwe jongens? "Ze hebben hun kwaliteiten getoond sinds het begin van de competitie en ik verwacht dat ze die lijn zullen doortrekken. Ik denk dat we een ploeg zullen zien die goed uitgebalanceerd is. Zoals ik al zei, deze wedstrijd is ideaal om nieuwelingen in te passen."

Vanaken staat aan de aftrap tegen Ivoorkust. "Hans is al jaren de bepalende figuur bij Club Brugge en heeft al twee keer de Gouden Schoen gewonnen. Hij heeft bovendien in de Champions League al bewezen op het hoogste niveau mee te kunnen en is intussen een vaste waarde bij de Rode Duivels. Dus neen, dit is geen examen voor Vanaken", besloot Albert.