Mourinho doet opvallende oproep naar bondscoaches: Bescherm de spelers

Mourinho doet opvallende oproep naar bondscoaches: "Bescherm de spelers"

30-09-2020 20:20 Laatste update: 20:01
2

Woensdagmiddag maakte Roberto Martinez zijn 33-koppige selectie bekend. Alderweireld werd uiteraard ook opgeroepen bij de Rode Duivels, ondanks het pleidooi van zijn trainer José Mourinho. Mourinho hoopt dat Martinez zijn speler rust zal gunnen na het drukke schema van Tottenham, laat Het Nieuwsblad weten.

Tottenham Hotspur schakelde dinsdagavond Chelsea uit in de Caraboa Cup na penalty's. Dit was hun 6de wedstrijd in ongeveer 20 dagen, dit zorgt voor ongerustheid bij de Portugese trainer. Donderdagavond en zondag moet Tottenham opnieuw aande bak in de Europa League en in de Premier League.

"Ik hoop dat de bondscoaches zich ook zorgen maken over de spelers en ze beschermen. Mijn spelers hebben de laatste tijd al ongelofelijk veel wedstrijden gespeeld. Het kan gevaarlijk zijn om ze nog meer te belasten", zei Mourinho dinsdagavond na de bekerwedstrijd tegen Chelsea.

Sinds de laatste interlandbreak begin september speelde Alderweireld drie van de zes wedstrijden bij Tottenham. Dinsdagavond speelde hij de volledige wedstrijd.