Martinez maakt selectie bekend: 33 namen opgeroepen, 5 nieuwkomers

Martinez maakt selectie bekend: 33 namen opgeroepen, 5 nieuwkomers

30-09-2020 12:20 Laatste update: 12:26
43

Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de volgende drie interlands van de Rode Duivels. De bondscoach riep 33 namen op. Zinho Vanheusden is er daar eentje van. Ook Sebastiaan Bornauw, Joris Kayembe, Dodi Lukebakio en Alexis Saelemaekers mogen zich een eerste keer melden. 

De Rode Duivels nemen het de komende weken in een oefenmatch op tegen Ivoorkust (8 oktober in Brussel) en verder zijn er de Nations League-duels tegen Engeland (11 oktober in Londen) en IJsland (14 oktober in Reykjavik). Door het drukke programma heeft Martinez niet gekeken op een naam meer of minder. 

Voor drie van de vijf debutanten zal de tijd bij de Rode Duivels voorlopig beperkt blijven. Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden verlaten de groep na de oefenmatch tegen Ivoorkust. Ze sluiten aan bij de U21 van Jacky Mathijssen. 

Hazard van de partij
Ook Eden Hazard mag zich melden. Bij Real Madrid speelde hij nog geen minuut, maar de bondscoach meent dat de winger fit genoeg is om te spelen. Broer Thorgan Hazard is er wegen blessureleed niet bij.

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels, Hendrik Van Crombrugge

Verdedigers: Toby Alderweireld, Timothy Castagne, Jason Denayer, Leander Dendoncker, Brandon Mechele, Thomas Meunier, Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Sebstiaan Bornauw, Joris Kayembe, Zinho Vanheusden

Middenvelders: Kevin De Bruyne, Dennis Praet, Youri Tielemans, Leandro Trossard, Hans Vanaken, Axel Witsel, Nacer Chadli, Yannick Carrasco, Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio, Yari Verschaeren

Aanvallers: Jérémy Doku, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Eden Hazard