KAA Gent speelde tegen OHL veruit zijn beste voetbal van het seizoen

"KAA Gent speelde tegen OHL veruit zijn beste voetbal van het seizoen"

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 12:45ma 28-09-2020 om 12:45

KAA Gent ging zaterdag met de billen bloot tegen Oud-Heverlee Leuven. Het kwam 0-3 achter en kon enkel nog milderen tot 2-3. Peter Vandenbempt vindt nochtans dat het elftal lang niet slecht speelde. 

"Het gekke is dat Gent tegen Leuven veruit zijn beste voetbal van het seizoen speelde", vertelt hij bij Sporza. "Voor de rust zeker: eindelijk zat de schwung van vorig jaar erin, de drive, diepgang, combinaties, kansen..."

Toch ging het nog mis. "Gent deed dan wat het eigenlijk al het hele seizoen doet: flateren achterin, zo simpel is het. Nu was het doelman Roef. Ik denk dat die volgende week op de bank zal zitten voor Bolat. Daarna was er nog een weggeefdoelpunt. En kijk: daarom werd er afgelopen zomer fors geïnvesteerd in het defensieve compartiment. Toch vooral ook daarvoor moest Jess Thorup vertrekken, wegens te veel tegendoelpunten."

Zijn opvolgets kunnen het echter ook niet oplossen. "We zijn nu met Bölöni en De Decker twee coaches verder: toch twee architecten eerder van dat onwrikbare Antwerp, de keizer van de clean sheets twee seizoenen geleden. Maar de ballen blijven erin vliegen. Mogelijk heeft het toch te maken met kwaliteit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws