Lokeren-fans blijven op post na doorstart: Wat doet het deugd na alle miserie

Lokeren-fans blijven op post na doorstart: "Wat doet het deugd na alle miserie"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 09:45ma 21-09-2020 om 09:45

SC Lokeren – Temse ontstond eind april, amper twee dagen na het faillissement van Sporting Lokeren, door een fusie met KSV Temse. Vele fans blijven trouw op post en zij zagen hoe de eerste officiële (beker)wedstrijd in eigen huis werd gewonnen.

Ondanks de samenwerking met Temse - zo speelt de jeugdwerking nog op de site Temse en bestaat de spelerskern en sportieve staf grotendeels uit mensen met een verleden bij blauw-wit – blijven de supporters van Lokeren paraat. De club verkocht reeds 1.700 abonnementen én afgelopen week kreeg Lokeren-Temse de goedkeuring om 2.375 fans toe te laten op Daknam.

Supporter Luc Segers is blij dat er weer voetbal te zien is in Lokeren. "Ik kom al 43 jaar kijken naar de club en dit is mijn eerste match van het seizoen. Mondmasker of niet, wat doet het deugd na al de miserie die we vorig seizoen hebben meegemaakt", vertelt de trouwe fan in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Lokeren-Temse komt dit seizoen uit in de Tweede Afdeling VV (Tweede Amateurliga). Van het voormalige Sporting Lokeren bleef enkel aanvaller Gil Van Moerzeke over. Met onder andere Ibou Sawaneh, Bart Goossens en Preben De Man werd de spelersgroep echter wel gevoelig versterkt. Yves Van Der Straeten (ex-Lierse en Antwerp) is de coach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Lokeren-Temse op termijn de stap naar het profvoetbal zetten?

Ja, dat is best mogelijk met die mensen
68%
Nee, dat wordt een lastig verhaal
32%
(1145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws