Martinez zag Duivels lastig begin overleven: Langzaam weer onszelf geworden

Martinez zag Duivels lastig begin overleven: "Langzaam weer onszelf geworden"

06-09-2020 10:00 Laatste update: 10:12
1

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd van 2020 tot een goed einde gebracht. Op bezoek bij Denemarken sprankelden ze niet, maar werd wel met 0-2 gewonnen. Bondscoach Roberto Martinez is tevreden met wat zijn manschappen hem voorschotelden.

Door het coronavirus kwam de nationale ploeg dit jaar nog niet in actie. "Na tien maanden was het extreem goed om zien dat we de vastberadenheid toonden om goed te verdedigen en konden lijden om daarna langszaam weer onszelf te worden en te scoren", vertelde Martinez na afloop bij Sporza.

Nadat Dries Mertens er een kwartiertje voor affluiten 0-2 van maakte, mochten Jérémy Doku en Leandro Trossard hun interlanddebuut vieren. "Ik ben blij met de debutanten, maar zeker ook met wat de ervaren spelers hebben laten zien", houdt Martinez de kelk in het midden.

Een goede start van de nieuwe campagne in de Nations League dus, al begonnen de Denen het best aan de partij. "Het was zeker niet het plan om de bal aan Denemarken te laten in de eerste helft. Je moet Denemarken krediet geven daarvoor", verwijst de bondscoach nog naar de sterkte van de tegenstander. Dinsdag krijgen de Duivels de op papier minste ploeg uit de poule voor de kiezen: IJsland. Ook Engeland zit in de groep.