Witsel heeft raad voor Anderlecht-goudhaantje Doku: Blijf in België

Witsel heeft raad voor Anderlecht-goudhaantje Doku: "Blijf in België"

02-09-2020 22:01
14

De voorbije jaren zagen we heel wat getalenteerde Belgische jonkies al vroeg de stap naar het buitenland zetten. Niet altijd met succes. Volgens Axel Witsel is het dan ook een verkeerde keuze om te vroeg naar het buitenland te vertrekken.

Bij de Rode Duivels krijgen we met Jérémy Doku en Landry Dimata nu twee nieuwe jonge spelers bij de nationale ploeg. Dimata zette al eens de stap naar het buitenland, maar kon daar toen niet overtuigen. Als het van Witsel afhangt, zet Doku die stap ook niet te snel. "Ik raad hem aan om in België te blijven", gaf Witsel aan bij RTBF.

"Hij moet progressie blijven maken en niet meteen naar een buitenlandse topclub vertrekken om er niet veel te spelen. Het is beter om twee of drie jaar in België te spelen en dan de stap te zetten", aldus de middenvelder van Borussia Dortmund.

Dat deed ook Axel Witsel, die besloot om eerst helemaal door te breken bij Standard en daar een sterkhouder te worden. Uiteindelijk belandde hij bij Benfica. Nu speelt hij na omzwervingen bij Zenit en Tianjin Quanjian voor Borussia Dortmund.