Verdediging De Koster vraagt vrijlating: “Wij zijn totaal verontwaardigd

Verdediging De Koster vraagt vrijlating: “Wij zijn totaal verontwaardigd"

02-09-2020 13:20
5

Kevin De Bruyne diende volgens advocaat Louis De Groote in 2019 een klacht in tegen makelaar Patrick De Koster. De verdediging wil nu de vrijlating van De Koster. De raadkamer zou vanmiddag beslissen.

De Koster werd aangehouden op verdenking witwassen en valsheid in geschrifte in een onderzoek door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC). Het onderzoek zou draaien rond commissies die De Koster onterecht zou hebben ontvangen toen KDB bij Wolfsburg speelde. "Meneer De Koster heeft altijd alles gedaan in het belang van meneer De Bruyne, tot zijn arrestatie van vorige week. Alles gebeurde in transparantie. Wij zijn totaal verontwaardigd”, zegt advocaat De Groote.

De verdediging van De Koster vraagt zijn vrijlating. “Wij zijn van mening dat de voorwaarden uit de wet van de voorlopige hechtenis niet vervuld zijn en dat er geen enkele reden is om hem langer in hechtenis te houden. Ondergeschikt hebben we gevraagd om hem onder voorwaarden vrij te laten. Ik heb al eerder gezegd dat hij zijn volle medewerking verleent en hij zal dat ook blijven doen. Vandaar onze vraag”, citeert Sporza.

De Koster wil alles doen om uit de cel te blijven. "Hij is bereid om zich te schikken naar welke voorwaarden dan ook, die de raadkamer nuttig acht.” Een eventuele voorwaarde van een vrijlating kan een enkelband zijn: “Die mogelijkheid is door de wetgever ingevoerd, waarom zouden we het dan niet voorstellen. Alles om hem uit de gevangenis te halen", aldus advocaat De Groote.