KV Kortrijk komt als eerste ploeg met een plan om weer supporters toe te laten

KV Kortrijk komt als eerste ploeg met een plan om weer supporters toe te laten

31-08-2020 18:42

KV Kortrijk heeft als eerste ploeg in de Jupiler Pro League zijn plannen vrijgegeven om opnieuw supporters toe te laten in het Guldensporenstadion. Voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen (13/09) mogen de Kerels 2980 toeschouwers verwelkomen.

Dat staat te lezen op de website van Kortrijk. Alle abonnees krijgen de kans om de wedstrijd tegen Moeskroen bij te wonen. In samenwerking met stad Kortrijk werkte de club hiervoor een ambitieus en coronaproof plan uit. Allereerst mogen supporters binnen een bubbel van 5 personen naast elkaar plaatsnemen. Tussen verschillende bubbels gelden de regels van de social distancing.

Wachtrijen worden tot een minimum beperkt door middel van duidelijke signalisatie en communicatie vooraf en tijdens het betreden van het stadion. In en rond het Guldensporenstadion is het verplicht een mondmasker te dragen. Wie geen mondmasker draagt, zal de toegang ontzegd worden. Kortrijk heeft verder ook een hygiënecoördinator aangesteld. Die persoon houdt toezicht op het organiseren en naleven van alle hygiënemaatregelen.

Uiteraard zullen er op verschillende plaatsen ontsmettingsmiddelen beschikbaar zijn. Het stadion zelf zal ingedeeld worden compartimenten van maximum 400 personen, die een volledig afgescheiden ruimte vormen. Elk compartiment heeft een aparte in- en uitgang. Op die manier worden de toeschouwersstromen tot een minimum beperkt. Voorlopig kunnen enkel abonnees toegang krijgen voor de wedstrijden van Kortrijk.