KV Oostende zet juridische stappen tegen bedrijf Luc Devroe en Patrick De Koster

KV Oostende zet juridische stappen tegen bedrijf Luc Devroe en Patrick De Koster

31-08-2020 17:31 Laatste update: 18:05
6

KV Oostende gaat juridische stappen zetten tegen Luc Devroe en zijn bedrijf, dat hij samen met Patrick De Koster beheert. Dit doen ze om de toekomst van de club veilig te stellen, zo lezen we via de officiële kanalen van de club. De Koster was afgelopen week nog de gebeten hond in een zaak rond Kevin De Bruyne en Landry Dimata.

KV Oostende biedt meer informatie over de gerechtelijke procedure. 'De notoire makelaarsagentschappen J&S International, geleid door Patrick De Koster en Luc Devroe en Starfactory Football Management, geleid door Didier Frenay, dienden een claim in tegen KV Oostende NV voor een totaalbedrag van meer dan 2,3 miljoen euro in verband met transfers uit het verleden, waaronder de overgang van Landry Dimata naar Wolfsburg', meldt de club.

Deze contracten zouden ondertekend zijn door Devroe in 2016 en 2017. Dat deed hij in naam van de Kustploeg, zonder dat de Raad van Bestuur hiervan op de hoogte was. 'Deze contracten bevatten buitensporige commissies op transfers tot maar liefst 32% van de totale transfersommen', aldus het persbericht. Ook makelaar Patrick De Koster, die recent nog in opspraak kwam in een zaak rond De Bruyne en Dimata, wordt dus genoemd door KVO.

Door de overdreven commissiestructuren en de verdachte contracten die door Devroe werden ondertekend in combinatie met het strafrechtelijk onderzoek dat ook leidde tot de arrestatie van De Koster, besliste KV Oostende om een advocaat onder de arm te nemen. Ook alle openstaande betalen worden momenteel bevroren, meldt de club.

KVO zou beide makelaarskantoren op 10 augustus op de hoogte hebben gebracht van de situatie. 'In plaats van samen met KV Oostende naar een oplossing te zoeken, beslisten beide makelaarskantoren om onmiddellijk een gerechtelijke procedure op te starten tegen KV Oostende. Op basis van onterechte claims worden de activa van KVO op dit moment bevroren voor 4,6 miljoen euro, wat het dubbele is van de onterechte schadeclaim van 2,3 miljoen euro', valt er te lezen in het persbericht.

De zaak komt op dinsdag 1 september voor. KVO klaagt dan dit onrechtmatig gedrag aan en vraagt om de bankrekening van de club te deblokkeren.