'Suárez pauzeert onderhandelingen en wacht op 14 miljoen van FC Barcelona'

'Suárez pauzeert onderhandelingen en wacht op 14 miljoen van FC Barcelona'

31-08-2020 10:45
4

Luis Suárez gaat voorlopig niet in op aanbiedingen van andere clubs. Dat meldt Diario SPORT. Eerst wil de Uruguayaanse spits eruit komen met FC Barcelona.

Suárez kreeg vorige week van trainer Ronald Koeman te horen dat er geen perspectief voor hem is in Camp Nou. Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid en Inter Miami gooiden inmiddels een lijntje uit, maar de 33-jarige topspits heeft alle onderhandelingen stopgezet. Hij wil zijn Barça-verblijf 'op de best mogelijke manier beëindigen', aldus SPORT.

Niet alleen Barcelona en Koeman, maar vooral Suárez heeft belang bij een fatsoenlijke breuk. Zijn contract loopt nog één jaar door, met een optie op een extra seizoen als hij meer dan zestig procent van de wedstrijden speelt. Als Barça deze zomer van hem af wil, moet de Catalaanse grootmacht hem een financiële compensatie van veertien miljoen euro netto bieden.

Door de financiële problemen in Camp Nou ziet Barça dat scenario niet zitten. Suárez lijkt daardoor - voorlopig - nergens heen te gaan en wacht geduldig op een oplossing. In de tussentijd begint hij maandag 'gewoon' aan de eerste trainingdag van Barça onder Koeman en diens assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson.