Martinez over keuze Kompany: “Hij belde niemand om de knoop door te hakken”

Martinez over keuze Kompany: “Hij belde niemand om de knoop door te hakken”

29-08-2020 10:27
3

Vincent Kompany koos ervoor om te stoppen als voetballer en verder te gaan als hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Dat betekent ook geen Vince The Prince meer bij de Rode Duivels. Roberto Martinez laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de keuze van de verdediger.

Martinez belde lang met Kompany. "Op dat moment had Vinnie zijn beslissing al genomen. Vooraleer dit type persoonlijkheid een beslissing neemt, is alles heel warrig in hun hoofd. Eenmaal de keuze gemaakt, kijken ze niet meer om. Vinnie is geobsedeerd om te slagen in alles wat hij onderneemt.”

“Vinnie is een 'independent thinker'. Hij belde niet eerst vijf mensen vooraleer de knoop door te hakken of hij zou stoppen als voetballer - zelfs niet één. Ik ben ook zo. Mijn vader leerde mij: 'Neem voor jezelf de ruimte om alles te overwegen, chaos tijdens het proces is normaal, en laat je door niets of niemand afleiden.'"

Kompany heeft kwaliteiten als coach. "Hij voldoet aan heel veel voorwaarden om een goede trainer te zijn. Vinnie heeft de ervaring, hij is een winnaar, hij leest wedstrijden, hij kan motiveren, hij communiceert goed, en hij heeft een aura waardoor hij op een natuurlijke manier autoriteit afdwingt.”

“Wat hij nu zal moeten leren, is om te weten wat nodig is in dié bepaalde wedstrijd tegen dié bepaalde tegenstander”, gaat Martinez verder. “Welke spitsen werken tegen Eupen en welke tegen Brugge? Welke formatie zet je tegen Kortrijk en welke tegen Standard? Maar Vinnie is zeer intelligent - hij zal slagen.”