Licht aan einde van de tunnel: 'Akkoord om 10.000 fans toe te laten op Sclessin'

Licht aan einde van de tunnel: 'Akkoord om 10.000 fans toe te laten op Sclessin'

28-08-2020 17:15
28

Supporters van Standard kunnen zich haast zeker opmaken om de volgende thuiswedstrijd in het stadion te gaan kijken. De club heeft een akkoord met de burgemeester van Luik om tot 10.000 fans toe te laten in Sclessin. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Hiermee lijkt het voetbal steeds meer onder de coronamaatregelen uit te komen. Volgens een nieuw protocol mogen voetbalclubs immers meer dan 400 fans toelaten in de tribunes, maar moeten ze wel een plan van aanpak opstellen om alles conform de maatregelen te organiseren.

Standard heeft nu dus op politiek vlak al de toestemming verkregen om tot 10.000 mensen binnen te laten tijdens de volgende thuiswedstrijd op 20 september. 'De details over hoe alles wordt aangegeven en welke ruimtes zullen worden gebruikt, moeten nog worden uitgewerkt. Maar er is reeds een akkoord gevonden tussen Standard en de burgemeester van Luik', lezen we op de website van het dagblad.

Eerder werd al bekend dat ook KV Kortrijk een plan klaar had om meer dan 400 toeschouwers binnen te krijgen in het stadion. Voor het Guldensporenstadion zou dat gaan om 2.500 fans, terwijl RSC Anderlecht denkt aan 4 à 5000 man.