De Mos ziet probleem bij Anderlecht: Sommige clubs vragen er gewoon om

De Mos ziet probleem bij Anderlecht: "Sommige clubs vragen er gewoon om"

26-08-2020 20:00 Laatste update: 20:03
5

Bij Anderlecht is het ook dit seizoen moeilijk een resultaat vast te houden. Paars-wit gaf al twee keer in drie wedstrijden een voorsprong uit handen. Aad de Mos vreest dat dit een psychologisch probleem is. 

"Zo'n probleem zit meestal tussen de oren", aldus de ex-coach van Anderlecht bij Het Nieuwsblad. "In Nederland was er een periode waarin het PSV van coach Mark Van Bommel maar bleef scoren in de blessuretijd. Daarrond werd meteen een verhaal gecreëerd. PSV wist dat het altijd nog kon toeslaan, tegenstanders geloofden dat ze op het einde van een match nog het deksel op de neus zouden krijgen. Het werd gewoon een mentale kwestie."

Kompany had het over schrik binnen de ploeg. "Precies, je merkt gewoon dat sommige clubs erom vragen. Dan gaat de hele ploeg massaal terugzakken en gaat de coach verdedigende spelers inbrengen. Wisselen om niet te winnen, noem ik dat."

Bovendien legt Kompany vooral de nadruk op voetballende verdedigers. "Ik neem aan dat Kompany de beste verdedigers opstelt die hij ter beschikking heeft. Maar het punt is dat bij Anderlecht een verdediger in eerste instantie mee moet opbouwen. Het is geen Atlético, waar de verdediging vooral verdedigt. Dat zijn nu eenmaal de risico's die je neemt. Maar goed, die horen erbij."