Martinez geeft vertrouwen ondanks mindere vorm: Dat is wel eens anders geweest

Martinez geeft vertrouwen ondanks mindere vorm: "Dat is wel eens anders geweest"

25-08-2020 23:50
14

Bondscoach Roberto Martinez heeft dinsdag zijn selectie van 29 spelers vrijgegeven voor de komende interlands. Met zijn ruime kern toont de Spanjaard dat hij niet snel spelers afschrijft. Yari Verschaeren en Hans Vanaken zijn er nog steeds bij, terwijl zij toch in een mindere vorm verkeren.

Verschaeren komt bij Anderlecht zelfs amper van de bank. "Dat is opvallend, maar er zijn ook gerenommeerde spelers die hij niet snel laat vallen", vertelde analist Eddy Snelders bij Sporza. "Kijk maar naar Chadli of Origi, jongens die bij hun clubs amper aan spelen toekomen. Het zijn spelers die weinig minuten maken maar wel tonen bezig te zijn met hun job en af en toe hun kwaliteiten laten zien, die laat hij niet zomaar vallen."

"Ook Vanaken, die aan een mindere periode bezig is, houdt hij bij de groep. Dat is wel eens anders geweest. Belgen die in de Belgische competitie spelen worden minder snel gekozen dan jongens die in het buitenland spelen. Het is een teken van vertrouwen naar Vanaken en dat juich ik toe", besloot Snelders.