Standard kan vervanger voor Bastien best gebruiken: Misschien Ilaimaharitra?

Standard kan vervanger voor Bastien best gebruiken: "Misschien Ilaimaharitra?"

25-08-2020 09:52 Laatste update: 10:13
7

Standard Luik is de competitie bevredigend begonnen. Met zeven op negen deden de Rouches het beter dan de andere traditionele topclubs, al kan het spel zeker nog een impuls gebruiken. Nu uitblinker Samuel Bastien aan de kant staat, dringt een vervanger zich misschien wel op.

Het panel van La Tribune zou dat een goed idee vinden. "Als het niet werkt met Carcela in de rol van Bastien, kan je niet twee maanden lang zonder Samuel blijven. In dat geval moet je een gelijkaardig profiel vinden", oordeelt Philippe Albert. Thomas Chatelle pikt daarop in. "Misschien Ilaimaharitra?", verwijst hij naar de middenvelder van Sporting Charleroi. "Hij zit erg goed bij Charleroi, die club heeft ook vernieuwde ambitie. Des te beter, maar hij zou een interessant profiel zijn."

"Als je spreekt van infiltraties vanuit het middenveld, denk ik ook aan Morioka, vanuit zijn nieuwe positie, niet vanuit de rol waarin hij nu speelt", dropt Chatelle nog een naam van een tweede Carolo. Cécile De Gernier, ex-Red Flame, laat een ander ballonnetje op. "Ik kies voor een aanvaller die kan infiltreren en openingen vindt. Daarom: Michy", doelt zij op Batshuayi. "Hij heeft een profiel waarover Standard momenteel niet beschikt."

Batshuayi ligt momenteel nog steeds vast bij Chelsea FC, maar daar zijn zijn dagen geteld. Onder Frank Lampard kwam hij afgelopen seizoen amper in het stuk voor. Een vertrek dringt zich dus op, al lijkt een terugkeer naar de Jupiler Pro League slechts een verre droom. Een laagvlieger uit de Premier League, dat is de meest waarschijnlijke optie.