10-koppig Charleroi behoudt perfect parcours na zege tegen OHL

22-08-2020 20:25 Laatste update: 20:29
5

Sporting Charleroi heeft nog altijd een perfect parcours in de Jupiler Pro League. De Carolo's pakte een negen op negen tegen promovendus Oud-Heverlee Leuven: 1-3.

De wedstrijd aan Den Dreef begon met een minuut stilte. Men stond stil bij het overlijden van Eddy Timmermans. In het verleden was Timmermans de voorzitter van de OHL-vrouwen. Hij was ook een voorvechter van het vrouwenvoetbal in het algemeen en het Leuvense vrouwenvoetbal in het bijzonder.Bij OHL sloeg het noodlot vlak voor de wedstrijd toe bij Ngawa. Tijdens de opwarming raakte hij geblesseerd.

Bese werd zo een centrale verdediger en kreeg Aguemon alsnog een basisplaats tegen ploeg in vorm Sporting Charleroi. De Zebra's hadden in Leuven alvast geen studieronde nodig. Na amper zes minuten kopte Dorian Sessoleil na een hoekschop de 0-1 al op het bord.Na de vroege openingsgoal bleef Charleroi de lakens uitdelen. Ryota Morioka, Kaveh Rezai en Ali Gholizadeh bleven de kansen bijeen voetbal, maar de score verder uitdiepen lukte maar niet.

Dat brak Charleroi zuur op. Iets na het halfuur maakte Xavier Mercier immers gelijk.In de tweede helft gebeurde hetzelfde als voor de pauze. Charleroi wist opnieuw vroeg te scoren. Rezaei geraakte eerst niet verder dan de deklat, maar in de herneming wist Mamadou Fall dan toch te scoren voor Charleroi. De Zebra's leken alles onder controle te hebben, maar toen liep Fall tegen rood aan. De doelpuntenmaker zette zijn voet op de enkel van Kristiyan Malinov en moest gaan douchen met nog dik twintig minuten op de klok.

Tien minuten voor tijd was het Rezaei die voor de verlossing zorgde bij Charleroi. De Iraanse aanvaller scoorde de 1-3 en gaf Charleroi ademruimte. Dat was tevens de eindstand. Zo blijft Charleroi met een negen op negen bovenaan het klassement staan.