Club Brugge plant stadion van 100 miljoen: “Misschien zelfs mooiste in Europa

Club Brugge plant stadion van 100 miljoen: “Misschien zelfs mooiste in Europa"

21-08-2020 20:20 Laatste update: 20:35
61

Dat Club Brugge ambitieus is wordt nog maar eens duidelijk met de plannen voor het nieuwe stadion van 100 miljoen euro op Sint-Andries. De voetbaltempel zou in het seizoen 2022-2023 klaar moeten zijn en geeft plaats aan 40.000 fans.

De plannen voor het gloednieuwe stadion zijn vrijgegeven. Alles moet uiteraard nog gefinaliseerd worden, dat laat Bart Verhaeghe aan Het Laatste Nieuws weten. “Nu stappen we met de plannen terug naar de buurt. Zij hebben twee weken de tijd om hun bekommernissen over te maken.”

“In het najaar zullen we een definitief ontwerp indienen en onze omgevingsaanvraag indienen. Dit was een heuse uitdaging: we wilden iets maken waarbij de voetbalbeleving enerzijds top is. Anderzijds moet het project optimaal geïntegreerd worden in een woonomgeving.”

Zomer 2021 bouw
In de zomer van 2021 wordt de start van de bouw voorzien. Het dak en stadspark zullen omhuld worden door een licht en zacht kunststof met diagonale strepen. De fans zitten ook dicht op het veld en een steile Noordtribune van 12.000 fans moet voor een optimale sfeer zorgen.

Ook bevat het stadion 5.000 business seats, 40 skyboxen, een Club museum en een Club shop. Rondom het stadion komt een park met vijvers waar de buurtbewoners ook buiten wedstrijddagen kunnen vertoeven. Ook burgemeester Dirk de Fauw is zijn nopjes. “Dit wordt met zekerheid het mooiste stadion in België, misschien zelfs in Europa”, klinkt het.