Club Brugge ziet enorm voordeel bij beloften in 1B: Makkelijker talent binnenhalen

Club Brugge ziet enorm voordeel bij beloften in 1B: "Makkelijker talent binnenhalen"

21-08-2020 09:15
38

De U23 van Club Brugge krijgt de primeur om als eerste belofteploeg mee te doen in het Belgische profvoetbal. Toch hoopt Carl Hoefkens, assistent- en talentencoach bij Club Nxt, dat er in de toekomst meer teams worden toegevoegd door de Pro League.

Volgens Hoefkens was de keuze voor de U23 van Club Brugge in 1B logisch, ook al was er tegenwind van onder andere RSC Anderlecht en KRC Genk. "De club met de beste jeugdopleiding, bepaald door het klassement van de Licentiecommissie. De club met het beste resultaat in het afgelopen seizoen. Club Brugge dus. Ik heb begrip voor de frustratie, maar niemand kijkt naar het groter plaatje", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Wij zijn enorme voorstander van meer belofteploegen in het 'mannenvoetbal', hetzij in 1B, hetzij in de amateurreeksen. Voor jonge spelers is dit een ongelooflijk goeie tussenstap. Kijk maar hoeveel gasten van Jong Ajax of Bayern München II uiteindelijk profvoetballer worden. Dat we hierdoor makkelijker talenten kunnen binnenhalen klopt... wanneer we dit drie maanden eerder hadden geweten. Nu hebben we daar geen voordeel uitgehaald", besluit Hoefkens.

Club Nxt trapt het seizoen in Eerste Klasse B komend weekend af op het veld van promovendus RWDM.