Verkoop Waasland-Beveren in de pijplijn: 'Vijf kandidaten, Red Bull wordt ontkend'

Verkoop Waasland-Beveren in de pijplijn: 'Vijf kandidaten, Red Bull wordt ontkend'

19-08-2020 07:15
9

Waasland-Beveren kan wel eens snel in buitenlandse handen vallen. De raad van bestuur van de Wase fusieclub zat recent samen om een aantal kandidaat-overnemers te bekijken. Naar verluidt zijn er een vijftal potentiële investeerders. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

'Volgens de club is sprake van niet minder dan "vijf valabale" kandidaat-overnemers. Een Duitse kandidaat meldde zich vorig seizoen al, maar die wachtte op duidelijkheid of Waasland-Beveren in 1A kon blijven. Inmiddels klopten ook vier andere buitenlandse kandidaten aan. Daaronder één uit de VS', aldus de krant.

Energiedrankgigant Red Bull werd genoemd als mogelijke overnemer, maar die geruchten worden door het bestuur van Waasland-Beveren met klem ontkend. "De club zal nu rustig de tijd nemen om alle dossiers naar waarde in te schatten. De club staat duidelijk open voor investeerders. Maar énkel als het de club beter maakt", klinkt het vanop de Freethiel.

Lokale verankering
De kans bestaat dat Dirk Huyck aanblijft als voorzitter, aangezien lokale verankering een belangrijke voorwaarde is. 'De komende weken moet blijken hoeveel procent van de aandelen van de hand wordt gedaan en aan welke prijs. Volgens de een is de club zo'n negen miljoen euro waard, volgens een ander zit daar wel marge op.'

'Een scenario waarin tachtig procent wordt verkocht, en Dirk Huyck voorzitter blijft, is ook plausibel. Sommige stakeholders hebben dan ook vragen over de oorsprong van het geld van de investeerders. Die zijn beducht om niet dezelfde fouten te maken als in het verleden, toen een te goedgelovig KSK Beveren zichzelf in nesten werkte', klinkt het.