Kompany helpt misverstand de wereld uit: Ik deed helemaal niet zo veel tegelijk

Kompany helpt misverstand de wereld uit: "Ik deed helemaal niet zo veel tegelijk"

18-08-2020 11:15 Laatste update: 12:27
28

Vincent Kompany was maandagavond te gast in Extra Time. Wesley Sonck wou weten of Kompany met zijn verschillende rollen niet te veel hooi op zijn vork heeft genomen.

Toen Kompany de vraag kreeg toegeworpen wou hij eerst en vooral enkele misverstanden de wereld uithelpen. "Neen, ik deed helemaal niet zo veel tegelijk. Ik was ook geen technisch directeur zoals sommigen beweerden. Al die petjes zijn me toegedicht, dat was een verhaal dat zijn eigen leven begon te leiden", verduidelijkt Kompany.

Toch kan de nieuwbakken T1 er niet omheen dat hij zichzelf erg veel werk toebedeelt. "Ik heb mezelf opgebouwd tot wie ik vandaag ben. In het verleden nam ik veel meer hooi op mijn vork, en ik heb het toch nog relatief goed gedaan", blikt Kompany terug.

De gasten van Extra Time wilden weten of dat vele werk misschien wel een oorzaak van de vele blessures zou kunnen zijn. "Het is net andersom", countert Kompany. "Waarom moet ik hersendood in de zetel zitten als voetballer. Ik wil doodvallen als ik werk."