OFFICIEEL: Antwerp kan 1,5 miljoen euro ontvangen voor huurling

OFFICIEEL: Antwerp kan 1,5 miljoen euro ontvangen voor huurling

17-08-2020 20:04 Laatste update: 20-08-2020 13:16
8

Moeskroen versterkte zich de voorbije weken stevig en haalde voorlopig vooral spelers via moederclub Lille OSC in huis. Vaak spelers met een Frans verleden. Nu wil het ook in België shoppen.

Zo valt bij L'Avenir te lezen dat Moeskroen eraan denkt om bij Antwerp te shoppen. De club uit Henegouwen heeft het vizier namelijk gericht op jonge verdediger Robbe Quirynen.

De achttienjarige jeugdinternational kreeg vorig seizoen zijn kans onder Laszlo Bölöni, maar miste door een blessure een groot deel van het seizoen. Hij kwam uiteindelijk aan vijf competitiewedstrijden. Onder Ivan Leko lijkt er, mede door de terugkeer van Aurelio Buta, ook niet meteen speelgelegenheid weggelegd voor Quirynen.

Daar wil Moeskroen van profiteren, dat op zoek is naar een vervanger voor Alessandro Ciranni. De 24-jarige verdediger staat op het punt om te vertrekken bij Moeskroen.

Update: Volgens Het Belang van Limburg gaat het om een uitleenbeurt met aankoopoptie. Als Moeskroen de verdediger definitief wil aantrekken, zal het ook een stevige som moeten betalen voor Quirynen.

Update: Moeskroen heeft de komst van Robbe Quirynen bevestigd. Antwerp laat de verdediger op huurbasis gaan. Les Hurlus heeft zoals verwacht wel een aankoopoptie kunnen vastleggen.

Update: Indien Moeskroen de aankoopoptie activeert, moet het 1,5 miljoen euro storten op de bankrekening van Antwerp. Dat meldt David Van den Broeck, journalist van Gazet van Antwerpen. Nooit ontving Antwerp meer voor één speler.