OFFICIEEL: Band met Lille werpt weer vruchten af, Moeskroen huurt bekende Cercle

OFFICIEEL: Band met Lille werpt weer vruchten af, Moeskroen huurt bekende Cercle

17-08-2020 12:44
2

Royal Excel Moeskroen heeft opnieuw zaakjes gedaan met moederclub Lille OSC. De Henegouwers krijgen voor een jaartje de beschikking over Kouadio-Yves Dabila, een centrale verdediger. Die kwam het voorbije seizoen nog uit voor ... Cercle Brugge.

Op de eigen website kondigt Moeskroen aan dat het weer wat hulp krijgt van Lille, dat eerder al een half huurlingenleger op Le Canonnier stalde. Dabila is de volgende in dat rijtje. De 23-jarige Ivoriaan speelde tussen 2017 en 2019 nog een 25-tal keer voor de hoofdmacht van de Noord-Fransen. Vorig seizoen mocht hij zich dus proberen doorzetten bij Cercle.

Dat lukte best aardig. Bij Groen-Zwart was Dabila een vaste waarde in de achterhoede. Toch kon Cercle hem niet langer aan boord houden, waardoor de mandekker terugkeerde naar Lille. Daar heeft hij echter geen directe toekomst in het elftal. Nu maakt Moeskroen dus gebruik van haar connecties om hem te huren.

Zo blijft Lille spelers richting Henegouwen sturen. Voorlopig bracht dat echter nog niet al te veel zoden aan de dijk. Op de openingsspeeldag graaide Moeskroen wel een deugddoend punt mee op de Bosuil (1-1), maar afgelopen weekend ging het thuis onderuit tegen KV Mechelen (0-1).