VP Analyse: Anderlecht-aanwinsten overtuigen, STVV bevestigt niet

VP Analyse: Anderlecht-aanwinsten overtuigen, STVV bevestigt niet

16-08-2020 20:57 Laatste update: 22:47
14

RSC Anderlecht heeft met 4 op 6 zijn start niet volledig gemist. Na een gelijkspel op Mechelen vorige week knoopt Anderlecht zondag aan met winst. STVV speelde een mindere wedstrijd, maar met 3 op 6 tegen KAA Gent en RSC Anderlecht kan het niet ontevreden zijn.
VoetbalPrimeur.be trekt voor u enkele conclusies uit de wedstrijd van RSC Anderlecht – STVV.

Aanwinst Myckhaylichenko overtuigt in zijn debuut
Bogdan Myckhaylichenko is nog maar even in RSC Anderlecht, maar de linksachter van Anderlecht speelde een hele degelijke wedstrijd. Frank Vercauteren haalde voor de wedstrijd nog aan dat de communicatie nog stroef verloopt omwille van het gebrekkige Engels van de Oekraïner. Bij zijn debuut maakte hij een mooi en belangrijk doelpunt, hij nam initiatief aanvallend en defensief gaf hij niets weg. Als Myckhaylichenko zich verder kan ontwikkelen in Anderlecht, op het veld en naast het veld, hebben ze bij Anderlecht een goede linksachter in de rangen.

Sint-Truiden kan niet bevestigen
Vorige week werd er veel gesproken over het dominante en frisse voetbal van Kevin Muscat en zijn manschappen. Zondag was daar helaas niets van te merken. De eerste vijf minuten werd er nog druk vooruit uitgeoefend maar nadien viel de ploeg toch wat uiteen. Er was wel voldoende inzet en duelkracht op het middenveld van de Truienaars om geen kansen weg te geven. In balbezit was STVV onmondig, het creëerde geen grote kansen. Enkel bij het doelpunt liet het een mooi aanvalspatroon optekenen. Het bracht te weinig van het frivole voetbal dat we vorig week zagen, terug in de wedstrijd van zondag. Ook de rode kaart speelde niet in het voordeel van STVV.

Adrien Trebel de ‘herrezen’ zoon?
Frank Vercauteren verraste vriend en vijand door Adrien Trebel in de basis te droppen. Trebel werd vorige week nog uit de selectie gelaten, zondag startte hij naast Petr Zulj op het middenveld van RSC Anderlecht. Hij kon niet wegsteken dat het een tijdje geleden was dat hij nog een competitieve wedstrijd had gespeeld, maar hij werkte hard en zette op een goede manier druk op de bal. Als Trebel wat matchritme kan opdoen zal hij enkel maar groeien en zijn stilliggende ballen waren perfect aangesneden. Hij is van nature een leider en hij kan deze jonge ploeg bij de hand nemen en de leider worden in het middenveld. Alleen zijn présence was al voelbaar in het elftal van Anderlecht.