Club Brugge herpakt zich met duidelijke cijfers tegen verzopen Eupen

16-08-2020 17:53 Laatste update: 18:16
29

Club Brugge heeft zich goed herpakt in de tweede werdstrijd van de competitie. Op bezoek bij Eupen won de kampioen ruim met 0-4. Beide ploegen trotseerde een stortregen in de eerste helft. Eupen blijft achter met 1 op 6.

Club Brugge op voorsprong na flater bij KAS Eupen
Na een slordige openingsfase van beide ploegen komt Club Brugge na een goed kwartier op voorsprong. Een mooie luchtpass van Eduard Sobol werd in één tijd op de volley genomen door Youssouph Badji. Ortwin De Wolf kreeg de bal niet onder controle en de bal rolde, door de handen en benen van de Eupense doelman, via de paal in doel. Club Brugge kwam zo vroeg op voorsprong. KAS Eupen kwam daarna gevaarlijk opzetten via Knowledge Musona en Kasim Nuhu maar de verdediging van Club Brugge kon net op tijd orde op zaken stellen. Op het halfuur nam KAS Eupen het commando over. Het combineerde op de helft van Club Brugge maar kon geen echte kansen afdwingen.

Regen is spelbreker
De wedstrijd verwaterde, letterlijk en figuurlijk’ naargelang het einde van de eerste helft vorderde. KAS Eupen en Club Brugge zorgden voor een aangename partij voetbal. Maar de regen was te overheersend waardoor van goed voetbal nog weinig in huis kwam.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Hans Vanaken een opgelegde kans om de score te verdubbelen, na mistasten in de verdediging van KAS Eupen, maar zijn schot strandde in het zijnet. KAS Eupen drong in het begin van de tweede helft nog aan op de gelijkmaker. De dreiging kwam enkel via hoekschoppen.

Krépin Diatta stelt de zege veilig
Op het uur kreeg Krépin Diatta de bal toegespeeld. Hij kreeg tijd genoeg om zijn schot te wapenen van de Eupense defensie. Hij knalde de bal in de verste hoek van De Wolf, zo stond het op slag van het uur 0-2. Nog geen enkele minuten later schakelde Club Brugge vlijmscherp om. Siebe Schrijvers vond Diatta, die alleen op De Wolf af kon. Op zijn typische manier kapte Diatta De Wolf en een verdediger uit om zo de 0-3 in het lege doel te trappen. De veilige voorsprong bracht rust en vertrouwen in het elftal van Club Brugge. Het liet de bal goed zijn werk gaan. Na een mooie voorzet van Hans Vanaken maakte Ruud Vormer er 0-4 van.

Club Brugge herpakt zich op het veld van KAS Eupen na de misstap van vorige week tegen Charleroi.