Vercauteren vindt heisa rond Kompany bizar: Ik coach niet in de voorbereiding

Vercauteren vindt heisa rond Kompany "bizar": "Ik coach niet in de voorbereiding"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:41vr 07-08-2020 om 14:41

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:51vr 07-08-2020 om 14:51

RSC Anderlecht trapt de nieuwe competitie af met een verplaatsing naar KV Mechelen. In de voorbereiding verliep alles behoorlijk. Er was wel (alweer) veel te doen rond Vincent Kompany, die zeer actief coachte nadat hij tegen AS Saint-Etienne een blessure opliep. Frank Vercauteren ziet daar geen graten in.

Tot nader order is Vercauteren nog steeds de T1 van Anderlecht, terwijl Kompany niet het nodige papierwerk heeft om een coachende rol op zich te nemen. Toch viel vooral zijn stem te horen in de voorbije vriendschappelijke wedstrijden. "Ik coach niet in de voorbereiding", vertelt Vercauteren droogweg op zijn perspraatje. "Nog nooit gedaan."

"Ik observeer - ik zit er niet aan champagne te denken, hé", geeft hij een kwinkslag. "Ik vind het een ideaal moment om spelers zelf oplossingen te laten zoeken. En dan mogen anderen - zoals mijn assistenten of Vincent Kompany - wel aanwijzigingen geven. Ik zie niet in waarom dat niet zou mogen. Moeten we echt aan Kompany zeggen dat hij moet zwijgen? Ik vind dat bizar."

"Geen probleem-Yari"
Tegen KV Mechelen zal Kompany er hoe dan ook niet bij zijn. Afgaande op de voorbereiding verschijnt ook Yari Verschaeren niet aan de aftrap. Het grote talent van paars-wit speelde steevast mee met de 'invallers'. "Er is geen probleem-Yari", benadrukt Vercauteren. "Je speelt bij Anderlecht, er is concurrentie. Yari gaat daar nuchter mee om."

Tot slot deelde Vercauteren nog mee dat nieuwkomers Mustapha Bundu, Bogdan Mykhaylychenko en Percy Tau niet in de selectie zullen zitten. Over de ambities voor het nieuwe seizoen weigerde hij zich uit te spreken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws