Vandenbempt twijfelt niet aan Club Brugge: Nog altijd de grote titelfavoriet

Vandenbempt twijfelt niet aan Club Brugge: "Nog altijd de grote titelfavoriet"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 13:44vr 07-08-2020 om 13:44

Club Brugge kende geen al te goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het ging in de Bekerfinale tegen Antwerp onderuit met het kleinste verschil. Inmiddels zouden enkelingen al twijfelen over Club Brugge komend seizoen. Dat doet Peter Vandenbempt niet.

De analist vindt Club Brugge nog steeds de grote titelfavoriet dit seizoen. "De bekerfinale is maar een momentopname geweest en Club was gewoon slecht. Zo eenvoudig is het. Dat had te maken met allerlei sterkhouders die niet thuisgaven. Het hoeft geen betoog dat op lange termijn dit elftal er gewoon weer staat", vertelt hij bij Sporza.

Toch zijn er nog wat vraagtekens bij Blauw-Zwart. "Voorin, zoveel is duidelijk", merkt Vandenbempt op. "De opvolger van Wesley als diepe spits wordt voorlopig niet gevonden. Daar zal Club nog wel wat doen, denk ik. Wat Clement vooral moet proberen is om jongens als Okereke en Diatta opnieuw aan het voetballen te krijgen. Okereke is stilaan toch een probleem. Als Club een of twee spelers kan halen, is het wat mij betreft toch nog altijd de grote favoriet", geeft hij aan.

De concurrentie heeft echter niet stilgezeten. "Ik denk dat Philippe Clement slim genoeg is om zichzelf nog eens uit te vinden. Het klopt dat zijn collega’s meer gebeten zullen zijn om "de code te kraken", om dat cliché te gebruiken, maar het is niet zo dat hij mordicus aan 1 systeem vasthoudt. Na het vertrek van Pozuelo bij Genk heeft hij ook op een andere manier moeten voetballen. Hij staat wel voor de uitdaging om het vuur er opnieuw door te jagen", aldus Vandenbempt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Club Brugge nog altijd de favoriet?

(256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws