Kums zag het mislopen bij Anderlecht: Dat heeft me niet geholpen

Kums zag het mislopen bij Anderlecht: "Dat heeft me niet geholpen"

06-08-2020 22:00
6

Sven Kums werd vorig seizoen al gehuurd door KAA Gent, maar is inmiddels eigendom van die club. Bij Anderlecht had hij geen toekomst meer. Daar heeft hij dan ook nooit zijn niveau kunnen halen.

"De start - een aantal selecties ernaast, rood tegen Bayern - hielp niet. Elke speler heeft ook appreciatie nodig om zich goed te voelen. De manier van spelen hielp evenmin. Ik speelde samen met Trebel. Een topper, maar hij lijkt te veel op mij. En hij is iets offensiever, waardoor ik vaak op een positie kwam die mijn ding niet was", legt Kums uit in Het Nieuwsblad.

"Maar er zijn nog redenen: ik heb te weinig een constant niveau gehaald. Dat is een teleurstelling, zoals alles wat niet uitdraait zoals je het voor ogen hebt. Ik had gedacht om er prijzen te pakken."

Bij de komst van Kompany kreeg hij meteen te horen dat hij weg mocht. "Wat ik wel apprecieerde, is dat hij duidelijk was. Anders zit je daar, zonder te spelen zonder dat je de reden kent. Of Anderlecht me nog had kunnen gebruiken? Zeker in het begin - toen het punten verloor ­- wel, ja."

No Poll