Tchité (36) klaar voor nieuw seizoen: Wil promoveren en coach worden

Tchité (36) klaar voor nieuw seizoen: "Wil promoveren en coach worden"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 23:24do 06-08-2020 om 23:24

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 23:30do 06-08-2020 om 23:30

Mémé Tchité was ooit een gevreesde goalgetter in de Jupiler Pro League, maar zit nu 'maar' in Tweede Provinciale. Met fusieclub RCS Verviers wil hij komend seizoen voor promotie spelen. 

Tchité speelde in het afgelopen seizoen bij Fleron, dat nu is opgegaan in de fusieclub Verviers. "Ik weet dat het oude Verviers een lange geschiedenis had in de nationale reeksen. Ze hebben zelfs in de hoogste afdeling gespeeld toen het Belgisch voetbal pas begon. Ze hadden ook één van de laagste stamnummers in België (stamnummer 8, red.)", geeft hij aan bij L'Avenir.

Een toekomst in het profvoetbal zit er niet meer in voor hem. "Toen ik tekende bij Hamoir in 2018, gaf ik mezelf twee jaar om terug te keren naar de Jupiler Pro League. Er waren ook contacten, maar dat nieuwe format met Play-Offs spreekt me eigenlijk niet aan."

Tchité is ook op weg om trainer te worden. "Ik ben inmiddels geslaagd voor mijn cursussen tot de UEFA B. Ik wil ooit coach worden en kan zeggen dat onze coach Quentin Slupik heel goed is en meeleeft met zijn spelers. Het doel is nu om te stijgen naar Eerste Provinciale en daarna een een uitstekend team te bouwen voor die klasse."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws