Gemengde gevoelens bij Montanier: Het blijft lastig Preud'homme op te volgen

Gemengde gevoelens bij Montanier: "Het blijft lastig Preud'homme op te volgen"

05-08-2020 14:01
3

Standard Luik lijkt niet van plan om grootse transfers te doen in deze zomermercato. Het legt haar eieren vooral in het mandje van Philippe Montanier, die een nieuwe wind moet doen waaien nadat Michel Preud'homme de handdoek wierp. Analisten Philippe Albert en Thomas Chatelle wikken en wegen zijn kansen.

"Er is een nieuwe trainer met nieuwe ideeën", beseft Albert in gesprek met RTBF. "Maar het blijft lastig om Preud'homme op te volgen. Er wordt gesproken over een mogelijke verkoop van Amallah en Bastien. Zonder hen zal het moeilijk worden. Avenatti maakte zijn goaltjes momenteel, Oulare is back-up. Bodart biedt zekerheid achterin. Om het ritme van Gent en Club Brugge te volgen, zal dat echter lastig zijn", voorspelt de voormalige Rode Duivel.

Collega Chatelle kan hem daar in volgen. De ex-flankaanvaller vraagt zich ook af of Montanier wel helemaal in het Luikse plaatje past. "Op Standard speelt het emotionele aspect ook een belangrijke rol. Je moet een goed evenwicht vinden. Montanier lijkt me onderlegd en intelligent. Daarnaast valt het af te wachten wat de rol van Preud'homme wordt. Op korte termijn heeft Montanier de ingrediënten in zijn ploeg om er iets goeds van te maken", besluit Chatelle verwachtingsvol.

In de voorbereiding liet Standard alvast een goede indruk na, met onder meer overwinningen tegen AS Monaco (2-1) en Stade de Reims (1-0). De 3-4-3-opstelling van Montanier is veelbelovend, want de Rouches voetbalden lang niet onaardig. Toch start het echte werk pas komende zaterdag, wanneer Standard de competitie opent met een thuismatch tegen Cercle Brugge.