Anderlecht legt exit Roofe uit: Investeren in talent met doorgroeimogelijkheden

Anderlecht legt exit Roofe uit: "Investeren in talent met doorgroeimogelijkheden"

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 17:12di 04-08-2020 om 17:12

RSC Anderlecht heeft afscheid genomen van Kemar Roofe. Aangezien de aanvaller pas vorige zomer in Brussel tekende, valt zijn transfer naar Glasgow Rangers toch opmerkelijk te noemen. Sportief directeur Peter Verbeke licht toe waarom paars-wit heeft besloten afscheid te nemen.

"We willen Kemar bedanken voor zijn nooit aflatende inzet", wil Verbeke eerst nog eens uitdrukkelijk dank zeggen aan Roofe op de Anderlecht-website. "Hij was een toonbeeld van professionaliteit bij ons. We wensen hem dan ook alle succes bij zijn nieuwe topclub."

"Voor Kemar is deze transfer een uitgelezen kans om een lang contract te tekenen en voor RSCA is ook de juiste keuze. We willen voortaan zoveel mogelijk investeren in jonge talentvolle spelers met doorgroeimogelijkheden", klinkt de verklaring voor zijn vertrek.

Nu Roofe de stal verlaat, heeft Anderlecht nog twee spitsen over: Landry Dimata en Antoine Colassin. Vooral die laatste, als jeugdproduct, lijkt te beantwoorden aan de uitleg van Verbeke. Toch mikt de recordkampioen waarschijnlijk nog op een witte merel. Mustapha Bundu is alvast een topkandidaat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie wordt volgens jou de vaste spits bij Anderlecht?

(357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws