Barcelona-preses Bartomeu haalt hard uit: 'Respectloos en onbegrijpelijk'

Barcelona-preses Bartomeu haalt hard uit: 'Respectloos en onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 09:26zo 02-08-2020 om 09:26

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft stevig uitgehaald naar Arthur. De preses plaatst in een interview met Diario Sport vraagtekens bij de professionaliteit van de Braziliaanse middenvelder, die aan het muiten is geslagen.

Bovendien, zo benadrukt Bartomeu, heeft Arthur zelf zijn transfer naar Juventus in gang gezet. "We hebben het over iemand die geen nieuw contract kon tekenen bij Barcelona voor de getallen die hij wilde. Hij had een betere aanbieding en legde dat aan ons voor. Barça kon dat voorstel niet evenaren en hij besloot zelf om te vertrekken. Daardoor kwam de operatie in een stroomversnelling."

Daarmee doelt Bartomeu op de ruildeal met Juventus, dat Miralem Pjanic naar Camp Nou laat vertrekken. In afwachting van zijn overstap weigert Arthur nog in actie te komen. "Wat Arthur doet is een gebrek aan respect naar zijn teamgenoten. Het is niet normaal dat een speler zich buiten de selectie plaatst, terwijl er zo'n grote prijs op het spel staat. Het is niet te rechtvaardigen en volkomen onbegrijpelijk", haalt de Barça-voorzitter uit.

Doordat Arthur weigert terug te keren uit zijn thuisland is het zeer de vraag of hij in actie komt in het tweede duel met Napoli in de achtste finale van de Champions League. "Hij is een belangrijke speler die ons zou kunnen helpen, maar hij is niet teruggekeerd na een mini-vakantie. Het is een onaanvaardbare daad van ongedisciplineerd gedrag."

Bartomeu bevestigt dat Barcelona juridische stappen zet tegen Arthur. "Er is geen argument om zijn absentie goed te praten. Hij belde en zei: ik kom niet terug, ik blijf in Brazilië. Niemand gaf hem toestemming."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws