Atalanta Bergamo zet indrukwekkende reeks voort en kan tweede worden in San Siro

Atalanta Bergamo zet indrukwekkende reeks voort en kan tweede worden in San Siro

Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020 om 21:33di 28-07-2020 om 21:33

Laatste update: dinsdag 28 juli 2020 om 21:35di 28-07-2020 om 21:35

Atalanta Bergamo stevent af op het behalen van de tweede plaats in Italië. De voorlaatste wedstrijd in de Serie A werd met 1-2 gewonnen van Parma. Concurrent Internazionale speelt later op dinsdag nog tegen SSC Napoli. 

Atalanta, met Timothy Castagne in de basis, worstelde lang met Parma, dat nog in het linkerrijtje zou kunnen eindigen. De nummer elf van Italië kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij Dejan Kulinevski, die de bal gelukkig meekreeg van Gervinho. Kulinevski deed daarmee zijn oude ploeg pijn.

Pas laat in de tweede helft wist Atalanta de achterstand om te draaien. Invaller Ruslan Malinoskyi schoot na zeventig minuten een vrije trap binnen en een paar minuten later schoot ook Alejandro Gomez schitterend raak.

Atalanta heeft het behalen van de tweede plaats in eigen hand. Aankomende zaterdag staat de topper tegen Inter op het programma. Het duel van zaterdag gaat bepalen wie er tweede wordt in Italië. Atalanta staat tweede met 78 punten, Inter heeft twee punten minder, maar treft wel nog Napoli.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws