Beerschot voert druk op door transfer Van den Bergh: Enorm bizarre situatie

Beerschot voert druk op door transfer Van den Bergh: "Enorm bizarre situatie"

27-07-2020 13:13

Een week voor het levensbelangrijke promotieduel met Oud-Heverlee Leuven stelde K. Beerschot V.A. een wel erg gewaagde transfer voor. Jan Van den Bergh tekende voor vijf seizoenen op het Kiel. De mandekker was de voorbije maanden actief op uitleenbasis bij ... OHL.

Beerschot nam Van den Bergh afgelopen week over van KAA Gent, maar die club leende hem wel degelijk uit aan de Leuvenaars. Dat betekent thuiskomen voor onze 25-jarige landgenoot, want hij kende zijn doorbraak bij de Ratten. Toch ligt zijn overstap gevoelig. In de terugronde voetbalde Van den Bergh nog vijf wedstrijden mee bij uitdager OHL, waaronder het heenduel van de promotiefinale (1-0). In de reguliere competitie scoorde hij zelfs in de 2-1-nederlaag bij Beerschot.

Nu verdedigt Van den Bergh dus opnieuw de paars-witte kleuren. "Dit is een enorm bizarre situatie", geeft hij zonder schroom toe bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb in Leuven een mooie periode gekend en kan niks slechts zeggen over die club, maar nu hoop ik natuurlijk dat Beerschot het haalt. Een uitgesproken favoriet is er niet. Zowel Beerschot als OHL zijn als club klaar om de stap naar 1A te zetten. Het zijn twee gelijkwaardige ploegen en het wordt hoe dan ook een felbevochten wedstrijd."

"Ik wou niet overkomen als opportunist en de finale afwachten", legt Van den Bergh de timing van zijn deal uit. "Door nu al de knoop door te hakken, wil ik de fans en de club tonen dat ik het project op het Kiel genegen ben. Eerder speelde ik hier al drie jaar. Ik beleefde bij Beerschot mijn doorbraak als profvoetballer en ben er altijd graag geweest. Dat gevoel veeg je niet zomaar weg." Van den Bergh mag, net als andere zomertransfers, vanzelfsprekend niet aantreden in de terugwedstrijd van komende zondag.