Van Eetvelt legt uit waarom Anderlecht geen fans toelaat: Dat is onmogelijk

Van Eetvelt legt uit waarom Anderlecht geen fans toelaat: "Dat is onmogelijk"

25-07-2020 08:45
16

Officieel mogen Belgische voetbalclubs 400 supporters toelaten in het stadion, maar RSC Anderlecht besliste om het stadion leeg te laten. CEO Karel Van Eetvelt toont begrip voor de beslissing van de Veiligheidsraad, al had hij graag het protocol van de Pro League in werking zien gaan.

"Ik begrijp de beslissing wel", zegt de Anderlecht-CEO in Het Nieuwsblad. "Maar ergens ben ik ook ontgoocheld. Het protocol van de Pro League om toch een aanzienlijk aantal fans uit te nodigen, zat nochtans heel goed in elkaar. Het was beter dan bepaalde protocols in andere sectoren, die wel nog open zijn, en met het voetbal hadden we kunnen bewijzen dat een evenement organiseren toch nog veilig kan."

Anderlecht kon dan ook niet anders dan beslissen dat de stadionpoorten volledig dicht blijven in augustus. "Als je de spelers, het personeel en de media meetelt, dan kun je nog 200 à 300 fans accepteren. Dat is onmogelijk. Hoe kunnen we uit 20.000 fans 200 mensen selecteren?", aldus Van Eetvelt.

Te hoog risico
Enkele duizenden supporters was nog een haalbare optie, maar het huidige maximum valt niet uit te leggen aan de abonnees. "Met 4.000 man was daar wel een systeem voor te bedenken, maar nu riskeer je dat heel veel ontgoochelde supporters toch naar het stadion afzakken en samentroepen. Dat is onveilig. Dat moeten we niet riskeren."