Club Brugge wil nieuw talent klaarmaken: Heeft het enorm goed gedaan

Club Brugge wil nieuw talent klaarmaken: "Heeft het enorm goed gedaan"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 11:45ma 13-07-2020 om 11:45

Club Brugge wil ook dit seizoen enkele jeugdproducten laten doorstromen. Noah Aelterman (19) is een belangrijke kandidaat. De aanvaller heeft veel potentieel, bevestigt ook beloftencoach Rik De Mil. 

"Noah is een aanvallende middenvelder, die ook als hangende spits kan spelen", geeft De Mil aan bij Het Laatste Nieuws. "Nummer negen, dat kan ook, maar dat is volgens mij niet zijn beste positie.

Aelterman werd vorig jaar nog weggeplukt bij rivaal KAA Gent. "Noah kende bij AA Gent wat blessureleed. We zijn ermee aan de slag gegaan en hij heeft het enorm goed gedaan. We zien evolutie op álle vlakken, wat ervoor heeft gezorgd dat de technische staf hem een kans wou geven. Nu moet hij het niveauverschil voelen en bijschaven waar nodig."

Het is nog niet duidelijk of Aelterman bij de A-kern kan blijven. "Ofwel blijft hij zoals De Ketelaere en Van Der Brempt vorig seizoen bij de A-kern, ofwel komt hij zoals De Cuyper en Van Den Keybus vorig seizoen eerst weer bij ons. Even terugkeren bij de beloften of in de luwte meetrainen met de A-kern. Speelkansen bij Club 1 hangen vaak af van hoe ze daarmee omgaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws