Juventus slaat aanval op de troon van dapper Atalanta af dankzij twee penalty's

11-07-2020 23:44
12

Juventus heeft een zeer lastige klip in zijn jacht op titelprolongatie omzeild. Nummer 3 Atalanta Bergamo deed op bezoek bij de koploper een serieuze aanval op de troon, maar Juventus bleef met de nodige moeite overeind in eigen huis.

Atalanta had tien van zijn laatste elf Serie A-duels gewonnen en was sinds de coronastop nog zonder puntenverlies, Juventus had tegen AC Milan juist zijn eerste competitienederlaag sinds 8 februari geïncasseerd. Beide ploegen trokken die lijn door in de openingsfase: Atalanta deelde de lakens uit en kwam na een kwartier op voorsprong. Alejandro Gómez was Matthijs de Ligt te slim af en gaf een subtiel steekpassje, Duván Zapata rondde af: 0-1.

De ploeg van Timothy Castagne – op het laatste moment ingevallen voor de in de warming-up afgehaakte Robin Gosens – bleef domineren en ging met een voorsprong de rust in. Kort na de pauze kwam de tegenvallende Oude Dame met een gelukje aan de 1-1: De Roon kreeg de bal tegen zijn arm en Cristiano Ronaldo benutte zijn tiende penalty van het seizoen.

De gasten uit Bergamo lieten zich niet uit het veld slaan en gingen op jacht naar een voorsprong, terwijl Juventus juist de 1-1 wilde consolideren. Het lef van Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini betaalde zich uit: invaller Ruslan Malinovskiy tekende tien minuten voor tijd voor de 1-2. De Oekraïner miste eerst nog een kans, zag Ronaldo aan de overzijde op doelman Pierluigi Gollini stuiten en benutte zijn herkansing: Wojciech Szczesny was kansloos op Malinovskiy's pegel in de korte hoek.

Juventus kwam niet tot een volwaardig slotoffensief, maar kreeg opnieuw een strafschop. Luis Muriel kreeg de bal na een corner tegen zijn uitgestoken hand en Ronaldo hield zijn zenuwen opnieuw in bedwang: penalty nummer elf (!) van het seizoen en 2-2. Het verschil tussen La Vecchia Signora en La Dea blijft negen punten, Juventus is bovendien uitgelopen op nummer 2 SS Lazio, dat op acht punten staat. De negende titel op rij lijkt dan ook een kwestie van tijd.