Opschudding in Italië: 'Broertjes Traorè  zijn geen broers en heten niet Traorè'

Opschudding in Italië: 'Broertjes Traorè zijn geen broers en heten niet Traorè'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 11:25za 11-07-2020 om 11:25

Hamed Traorè is dit seizoen een vaste kracht bij US Sassuolo. Ondertussen hoopt zijn broer Amad Traorè op de grote doorbraak bij Atalanta Bergamo. Er zijn evenwel twee problemen. Blijkbaar zijn Hamed en Amad helemaal geen broers en is hun echte naam ook niet Traorè. De twee moeten nu een zware sanctie vrezen.

In Parma heeft een aanklager vijf Ivorianen beschuldigd van valse hulp bij immigratie. Het gaat om Bly Blaise Tehe, Atalanta-medewerker Marina Edwige Carine Teher, Zadi Gildas Abou, Larissa Ghislaine Teher en Hamed Mamadou Traorè. Die laatste zou volgens La Gazetta een soort van vader in bruikleen zijn voor de voetballers Hamed en Amad.

Valse familiebijeenkomsten
De bal ging in 2017 aan het rollen toen drie andere personen (Giovanni Damiano Drago, Demoya Yves Gnoukouri en Kone Abdouraman) werden opgepakt. Drago lapte Tehe erbij. Drago vertelde dat Tehe valse familiebijeenkomsten verzorgden en beloftevolle, Ivoriaanse voetballers naar Italië bracht. Waaronder dus ook de 'gebroeders Traorè', die blijkbaar geen familie zijn van elkaar en een andere geboortenaam hebben dan Traorè.

Atalanta en Sassuolo zijn buiten verdening gesteld. De twee clubs wisten helemaal niets van de affaire. Hamed en Amad zijn tot nu toe enkel gehoord in de zaak. Toch moeten zijn ook vrezen. In het verleden kreeg Eriberto da Conceicao Silva - die geboren werd al Luciano Siqueira de Oliveira, maar ook zijn naam veranderde - een schorsing van zes maanden wegens een valse identiteit.

Gelukkige verjaardag
De 20-jarige Hamed Traorè staat momenteel op de loonlijst van FC Empoli, maar speelt op huurbasis voor US Sassuolo. Dit seizoen speelde de centrale middenvelder 24 duels. Daarin was hij goed voor 3 goals en 1 assist. Amad Traorè mocht op zaterdag 11 juli 18 kaarsjes uitblazen. Tenminste volgens zijn huidige papieren. Amad komt momenteel uit voor de U19 van Atalanta. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws