Sevilla dankt Banega en is dicht bij Champions League, Inter morst in Verona

10-07-2020 00:02
1

Sevilla heeft na een knappe comeback en een glansrol van Ever Banega met 1-2 gewonnen van Athletic Bilbao. In de Serie A bleef Internazionale op een gelijkspel steken tegen Hellas Verona.

Athletic Bilbao - Sevilla 1-2
Sevilla is heel dicht bij een Champions League-ticket in de Primera División. De Andalusische ploeg toonde in San Mamés veerkracht door in de tweede helft een achterstand om te buigen tegen Athletic Bilbao. Luuk de Jong zag vanaf de bank hoe de Basken na een klein halfuur op voorsprong kwamen. Ander Capa kreeg de bal voor de voeten en schoot van dichtbij hard raak.

Met De Jong als invaller trok Sevilla in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Ever Banega tekende uit een vrije trap voor de 1-1. De Argentijnse middenvelder legde de bal niet veel later op het hoofd van Munir El Haddadi, die de 1-2 binnen kopte. Daardoor staat Sevilla nu stevig op de vierde plaats. De voorsprong op nummer vijf Villarreal bedraagt zes punten.

Hellas Verona - Internazionale 2-2
Internazionale heeft de derde plaats in de Serie A verspeeld aan Atalanta Bergamo. De ploeg van trainer Antonio Conte gaf in de slotfase een voorsprong uit handen bij Hellas Verona, waar Sofyan Amrabat in de basis stond. Darko Lazovic zette al in de tweede minuut Milan Skriniar te kijk, waarna hij de bal achter Samir Handanovic schoot. Ook Stefan de Vrij kwam te laat. Inter, waar Lautaro Martínez en Christian Eriksen op de bank zaten, ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zag Miguel Veloso aan de andere kant de lat raken met een pegel van afstand.

In de tweede helft leek het alsnog goed te komen voor Inter. Nadat Romelu Lukaku de paal had geraakt, trof Antonio Candreva in de rebound wel doel. Door een eigen doelpunt kwamen de Milanezen vervolgens ook op voorsprong. In de slotfase schoot Veloso echter raak voor Hellas, waardoor Inter naar plaats vier zakt. Nummer drie Atalanta heeft één punt meer.