Raad van bestuur plant nieuwe Algemene Vergadering en volgt BAS niet

Raad van bestuur plant nieuwe Algemene Vergadering en volgt BAS niet

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 16:29do 09-07-2020 om 16:29

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 16:37do 09-07-2020 om 16:37

Het Laatste Nieuws meldt dat de raad van bestuur van de Pro League een nieuwe Algemene Vergadering gaat plannen. Dan zal het de leden vragen om de beslissingen van de vergadering van 15 mei te bevestigen.

Op 15 besliste de Algemene Vergadering om Waasland-Beveren te laten degraderen. Nu gaf het BAS Waasland-Beveren echter gelijk. ‘De Pro League gaat voorlopig niet in op de uitspraak van het BAS. De Pro League meent over een sterk dossier te beschikken’, klinkt het.

“In een rapport van liefst 117 pagina’s oordeelde het BAS dat er door de Pro League geen verantwoording, laat staan een redelijke verantwoording, werd gegeven voor het verschil in behandeling tussen 1A en 1B”, laat Tom Rombouts, clubadvocaat van Waasland-Beveren weten. “De competitie in 1A werd stopgezet, die in 1B niet. Er mocht immers nog een promotiefinale gespeeld worden.”

Het BAS vernietigde gisteren aldus de beslissing om Waasland-Beveren te laten degraderen. De Pro League hield vandaag een spoedberaad. Er werd beslist om een nieuwe Algemene Vergadering te organiseren en dan zal het vragen om de beslissingen van 15 mei te bevestigen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws