Duchâtelet kan terugkeren bij Standard: Ik houd mijn antwoord in beraad

Duchâtelet kan terugkeren bij Standard: "Ik houd mijn antwoord in beraad"

24-06-2020 08:30 Laatste update: 08:44
27

Standard-voorzitter Bruno Venanzi wil Roland Duchâtelet opnieuw bij de club betrekken. Zo werd er de gewezen sterke man van de Rouches gevraagd om mee te investeren in het vastgoedproject van de Rouches. Dat schrijft La Meuse.

Om de uitgaven zo beperkt mogelijk te houden, richtte Venanzi een tijd geleden 'Immobilière du Standard de Liège' op. Deze vennootschap kocht het stadion op en verhuurt het aan de club. Onder meer Axel Witsel, Marouane Fellaini en Michel Preud'homme investeren mee in dit project. Mogelijk volgt nu ook Duchâtelet.

De gewezen voorzitter van de Rouches zei niet meteen nee tegen het aanbod van Venanzi. "Het lijkt niet abnormaal om het stadion te verkopen omdat ik dit bij STVV ook heb gedaan. Strategisch gezien is het, vind ik, een zeer goede beslissing en bovendien ligt de site uitstekend daar aan de oevers van de Maas."

De komende weken zal de zakenman zich verder beraden over het voorstel. "Ik heb een aantal andere economische activiteiten die opnieuw moesten opgestart worden. We moeten afwachten om te zien hoe het zal evolueren met de coronaviruscrisis. Ik houd mijn antwoord dus in beraad en zal over een paar maanden reageren."