Nganga werd racistisch bejegend bij Club Brugge: Ik had dat nog nooit meegemaakt

Nganga werd racistisch bejegend bij Club Brugge: "Ik had dat nog nooit meegemaakt"

22-06-2020 20:25
8

Het racismedebat leeft op dit moment weer enorm in onze samenleving. En dan komen er natuurlijk altijd verhalen aan de oppervlakte. Francis N’Ganga, van 2012 tot 2019 aan de slag bij Sporting Charleroi, deed bij La Dernière Heure zijn relaas over slechte ervaring tijdens een match op het veld van Club Brugge.

Op 4 februai 2018 speelde Nganga met Charleroi in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge. Toen de Congolees mocht invallen, werd hij racistisch bejegend vanuit de tribune. "Het kwam niet van iedereen, maar van een kleine groep", vertelde de verdediger die vorig seizoen vijf matchen speelde voor Sporting Lokeren.

"Ik had dat nog nooit meegemaakt, niet in mijn loopbaan als speler en ook niet in wedstrijden die ik op televisie bekeek. Na racistische beledigingen wacht men vijf seconden, men denkt na, men kijkt rond zich en dan is men gechoqueerd. Het is alsof we weggetrokken worden uit de realiteit. Op dat moment wilde ik het terrein verlaten, ookal zijn het mensen die mij niet kunnen raken", besloto Nganga.