Mourinho stuurt aan op verlengd verblijf van Vertonghen, maar die houdt de boot af

Mourinho stuurt aan op verlengd verblijf van Vertonghen, maar die houdt de boot af

18-06-2020 15:00
3

De toekomst van Jan Vertonghen staat nog steeds niet vast. De Rode Duivel loopt uit zijn contract binnen een tweetal weken, maar twijfelt over wat hij daarna zal doen. De boodschap van Tottenham Hotspur is alvast duidelijk: de club wil Vertonghen graag behouden. Dat bevestigt José Mourinho.

"Jan is een fantastische jongen, een fantastische professional", stak de Portugese trainer de loftrompet op zijn persconferentie. "Zijn liefde en respect voor de club lijden geen twijfel. Natuurlijk is hij toegewijd aan ons, natuurlijk is hij klaar om morgen (vrijdag, nvdr.) te spelen." Tottenham neemt het bij de herstart van de Premier League meteen op tegen Manchester United.

"We willen allebei graag dat hij tot het einde van het seizoen aan boord blijft en hopelijk kunnen Jan, zijn entourage en onze club daarover een overeenkomst sluiten. We zijn in gesprek van nu tot het aflopen van het zijn contract, eind juni. Hij is er om ons te helpen en natuurlijk vertrouwen wij hem volledig", besluit Mourinho overtuigd.

Door de coronacrisis hebben de Engelse clubs de mogelijkheid gekregen om aflopende contracten, die normaal op 30 juni eindigen, kortstondig te verlengen tot het einde van de nieuwe kalender. Niet iedereen is daar even happig op, omdat het vragen doet rijzen over garanties bij blessures, bijvoorbeeld. Voor de 33-jarige Vertonghen is er alvast veel interesse, vooral vanuit de Serie A.