Brys legt keuze voor OHL uit: “Vind je bij veel eersteklassers niet terug”

Brys legt keuze voor OHL uit: “Vind je bij veel eersteklassers niet terug”

17-06-2020 16:27
4

Marc Brys is de nieuwe coach van OH Leuven. De hoofdtrainer legt zijn keuze uit voor de club uit 1B. Ook Cercle Brugge trok naar verluidt nadrukkelijk aan zijn mouw.

Brys is onder indruk. “De omstandigheden waarin je als coach met je assistenten kunt werken, zijn zeer belangrijk. Ik heb het dan heel concreet over de velden, de accommodaties, het materiaal, de video-analyses, het gebruik van data, … Kijk bijvoorbeeld eens naar die kleedkamer!”

“Denk je dat je dat ergens terugvindt in België?”, gaat de oefenmeester verder. “De Thaïse eigenaar heeft enorm veel geïnvesteerd in die zaken. Geloof mij, dat vind je bij veel eersteklassers niet terug. Heel het verhaal met de eigenaar zit trouwens magnifiek in elkaar. Chapeau daarvoor.”

Brys had goede gesprekken met OHL dat de doorslag gaven. “Ik had zelf contact met Khun Top en merkte dat die man gepassioneerd is door het voetbal en echt een hart heeft voor deze club. Ondanks zijn drukke agenda maakte hij tijd vrij om met me te praten.”

“Hij had zich zeer goed voorbereid, stelde knappe vragen en challengde me echt in dat gesprek. Dat heeft mij gecharmeerd. Met technisch directeur Wim De Corte beschikt OH Leuven bovendien over een intelligent persoon die een ploeg kan samenstellen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er iets heel erg moois van te maken.”

Beerschot
Brys komt nu ex-club Beerschot tegen in de belangrijke promotiefinale. “Het had net zo goed Westerlo kunnen zijn. Ik kies altijd voor iets, nooit tegen iets. Ik heb gekozen vóór OHL, niet tégen Beerschot. We zullen paraat zijn op 2 augustus. De omstandigheden zijn ver van ideaal.”

“Daar hoeven we niet flauw over te doen. Maar laat ons ook niet panikeren. De spelers die die dag op het veld staan, zullen dieper gaan dan ooit. Zo veel historische wedstrijden kun je niet spelen in je carrière, hoor”, aldus Brys op de webstek van OH Leuven.