Moeilijke transfers voor KRC Genk: 'De prijzen zijn een stuk hoger'

Moeilijke transfers voor KRC Genk: 'De prijzen zijn een stuk hoger'

11-06-2020 20:07
12

KRC Genk kende na een titeljaar een moeilijk seizoen en leek naast Play-Off 1 te gaan grijpen. Het investeerde nochtans stevig in de eigen kern, al konden veel transfers hun hoge som uiteindelijk niet rechtvaardigen. Bij Sport/Voetbalmagazine vreest men toch wat voor een koerswijziging bij de Limburgers.

Bij Genk zoekt men vooral naar jonge goedkope spelers om later uiteindelijk te kunnen doorverkopen voor een hogere som. Afgelopen zomer haalde het echter flink uit met de komst van dure jongens zoals Ianis Hagi en Carlos Cuesta. Dat zag ook Sport/Voetbalmagazine.

'Tegenwoordig is het moeilijker om 'goedkoop' jonge spelers van het juiste niveau te halen', geeft het weekblad aan. 'De prijzen in Scandinavië, Oost-Europa en Zuid-Amerika liggen een stuk hoger dan enkele jaren geleden', klinkt het.

'Voor 2 miljoen euro haal je niemand meer. Kijk maar naar de transfers van afgelopen jaar: Hagi kostte bijna 5 miljoen, Cuesta en Nygren bijna 4. Enkel Thorstvedt kwam voor minder dan 2 miljoen euro.'