Van den Buijs lijkt keuze gemaakt te hebben: 'Onderhandelingen zijn vergevorderd'

Van den Buijs lijkt keuze gemaakt te hebben: 'Onderhandelingen zijn vergevorderd'

11-06-2020 16:17 Laatste update: 16:36
1

Het lijkt erop dat Dario Van den Buijs terugkeert naar ons land. De verdediger probeerde de voorbije jaren door te breken in Nederland, maar loopt daar deze zomer uit zijn contract. K. Beerschot V.A. ligt in pole positie om de Lierenaar aan te trekken.

Het Nieuwsblad weet dat de onderhandelingen tussen beide partijen 'vergevorderd' zijn. Nochtans heerst er op het Kiel nog steeds heel wat onzekerheid over het komende seizoen. Aangezien de terugmatch van de promotiefinale met Oud-Heverlee Leuven nog afgewerkt moet worden, behoren zowel Eerste Klasse A als B tot de mogelijkheden. Dat maakt voor Van den Buijs, naar eigen zeggen, echter geen verschil. Hij verkiest Beerschot boven een resem andere geïnteresseerde clubs uit België en Nederland.

Beerschot ziet in Van den Buijs de ideale versterking om basiskracht Pierre Bourdin het vuur aan de schenen te leggen. De linksvoetige verdediger is een jeugdproduct van Club Brugge, maar op Jan Breydel mocht hij nooit minuten maken voor het A-elftal. Via FC Eindhoven belandde Van den Buijs in 2016 in de Eredivisie, bij Heracles Almelo. Daar was hij twee jaar terug een vaste waarde, maar verdween hij in de afgelopen jaargang naar de bank.