Bijzonder voetbalfeest in VS: MLS keert terug met toernooi bij Walt Disney World

Bijzonder voetbalfeest in VS: MLS keert terug met toernooi bij Walt Disney World

10-06-2020 17:49

De Major League Soccer keert op 8 juli op spectaculaire wijze terug. Het Amerikaanse seizoen wordt niet op de normale wijze hervat: achter de gesloten deuren van Walt Disney World in Florida wordt een nieuw toernooi opgezet in WK-vorm.

Alle 26 teams van de Major League Soccer melden zich over twee weken in Florida, waar zij worden klaargestoomd voor het 'MLS is Back Tournament'. In 26 dagen tijd worden liefst 54 wedstrijden gespeeld, waarvan 39 in de groepsfase en 15 in de knock-outfase. De finale staat gepland voor 11 augustus. Voor de winnaar wacht naast de titel een ticket voor de CONCACAF Champions League.

Donderdag vindt de loting plaats voor de zes groepen in de poulefase. De punten die daarin worden behaald tellen mee voor het reguliere MLS-seizoen, dat na het evenement bij Walt Disney World moet worden hervat. De winnaar van het toernooi mag zich dus geen landskampioen noemen. De competitie werd op 12 maart stilgelegd vanwege het coronavirus.

Frank de Boer bleef in de eerste twee duels foutloos met Atlanta United. Jaap Stam wacht met het MLS is Back Tournament een bijzonder debuut als trainer van FC Cincinnati.