Update: BVB-duo Sancho en Akanji beboet, Witsel en Hazard gaan vrijuit

Update: BVB-duo Sancho en Akanji beboet, Witsel en Hazard gaan vrijuit

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 10:15do 04-06-2020 om 10:15

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020 om 16:40vr 05-06-2020 om 16:40

Borussia Dortmund-spelers Jadon Sancho, Axel Witsel, Thorgan Hazard, Raphaël Guerreiro, Manuel Akanji en Dan-Axel Zagadou zijn in opspraak gekomen. De zes lieten een kapper overkomen om zich te laten knippen: op social media zijn foto's opgedoken waarop de betrokkenen géén mondkapje dragen.

Dit is in strijd met de momenteel geldende quarantaineregels in Duitsland, al is de bewuste kapper – Winnie Nana Karkari, bijgenaamd Fresh Prince The Barber – zich van geen kwaad bewust. Hij laat tegenover BILD weten dat hij alle hygiënevoorschriften heeft nageleefd en alleen voor het maken van de foto's zijn mondkapje heeft afgenomen.

Of Dortmund de spelers gaat bestraffen, moet nog blijken. Het vijftal zal zich wel moeten verantwoorden. "Het is heel normaal dat ook onze spelers zich na al die maanden willen laten knippen. Maar dat ze dit zonder mondkapjes doen, kan natuurlijk niet. Daar zullen we ze zeer, zeer duidelijk aan herinneren", aldus een woordvoerder tegenover BILD.

Met Sancho zal vermoedelijk een extra gesprek volgen: de vleugelaanvaller was tijdens de lockdown afgereisd naar zijn geboorteland Engeland, zonder dat Dortmund hiervan op de hoogte was. Bij terugkeer moest hij in verplichte quarantaine. Tijdens de eerste wedstrijden na de Bundesliga-hervatting begon Sancho op de bank, hoewel hij aan een topseizoen bezig is met zeventien goals en zeventien assists.

Update: Sancho en Akanji zijn bestraft met een geldboete na hun spraakmakende knipbeurt, meldt de Deutsche Fußball Liga. Het Borussia Dortmund-duo liet, net als Witsel en Hazard, een kapper overkomen en gingen zonder mondkapjes op de foto. 'Uiteraard moeten ook profvoetballers eens in de zoveel tijd hun haren laten knippen', aldus de DFL. 'Maar dan moeten ze wel de momenteel geldende hygiëneregels respecteren.' Over Witsel en Hazard wordt niet gesproken. Blijkbaar gaan onze landgenoten vrijuit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws