Scifo doet boekje open over Anderlecht: Nooit meer iets van gehoord

Scifo doet boekje open over Anderlecht: "Nooit meer iets van gehoord"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 07:30do 04-06-2020 om 07:30

Enzo Scifo (54) zit momenteel zonder job. Nochtans mocht hij even hopen op een functie bij Anderlecht, geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. Dat feestje ging niet door.

In december 2018 kwam Scifo de aftrap geven voor Anderlecht - Charleroi. "Die dag vroeg Michael Verschueren of we eens konden praten", aldus Scifo. "Dat was waarop ik al zo lang wachtte, mijn droom. We maakten een afspraak. De avond voordien belde Verschueren me om te melden dat er een onvoorziene persconferentie plaatsvond - de voorstelling van Frank Arnesen - en dat we het moesten uitstellen. Het duurde, maar ik veronderstelde dat hij te veel werk had. Ik hoorde hem sindsdien nooit meer."

Dat had Scifo duidelijk niet verwacht. "Voor het eerst in mijn sportcarrière kreeg ik zo'n enorme klap. Ik stelde me vragen. Een bestuurder, een échte bestuurder, zou me desnoods bellen en zeggen: Enzo, het zal niet gaan. Daarop was ik voorbereid. Hij wilde me, dat voelde ik, maar wat speelde intern? En wat moest ik denken? Het minste is toch een telefoontje met uitleg? Ik denk dat ik dat respect wel verdien."

Als ex-speler van Anderlecht had Scifo op meer gehoopt. "Als trainer miste ik vaak steun. En dan gaf zelfs Anderlecht, de club van mijn hart, me niet de steun waarop ik wachtte. Dat vond ik abnormaal. Ik praatte met de mensen rond mij en besloot het voetbal aan de kant te laten. Ik had tijd en afstand nodig om dat te verwerken. Vandaar dat ik met niemand praatte. Tot nu. Het werd tijd dat ik dat even zou uitleggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws